Bekkenfysiotherapie

Bekkenfysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie en helpt bij problemen in het gehele gebied van lage rug, bekken, buik en bekkenbodem. Deze problemen kunnen zich onder andere uiten in pijn in de onderbuik, bekkenbodem, bij het stuitje of schaambeen, ongewild verlies van urine en/of ontlasting. Ook seksuele problemen, verzakking van de blaas, baarmoeder of darmen kunnen zich voordoen. Zowel mannen als vrouwen kunnen geholpen worden. 

Naast een anamnese en een basis lichamelijk onderzoek hebben bekkenfysiotherapeuten de volgende gespecialiseerde onderzoeksmogelijkheden:

  • Een functieonderzoek van de bekkenbodem (uitwendig en inwendig). De diagnostische meerwaarde hiervan is het inzichtelijk maken van de coördinatie, kracht en relaxatie van bekkenbodem.

  • Vaginale / anale myofeedback ter beoordeling van o.a. coördinatie, kracht en spanning van de bekkenbodem

  • Rectale ballon: meten van sensibiliteit en aandranggevoel.


ZORGVERZEKERINGEN

Met alle zorgverzekeraars zijn contracten afgesloten, wij raden je aan zelf te controleren voor hoeveel behandelingen of voor welk bedrag voor fysiotherapie je je aanvullend hebt verzekerd. Wanneer je verwezen bent door huisarts of specialist voor ongewenst urineverlies dan kunnen de eerste 9 behandelingen bekkenfysiotherapie ten laste van de basisverzekering worden gebracht. Houd er rekening mee dat deze 9 behandelingen altijd verrekend worden met het eigen risico.

Indien je niet aanvullend verzekerd bent dien je de behandelingen zelf te betalen.

Graag attenderen wij je op het feit dat een consult bekkenfysiotherapie maximaal 30 minuten zal bedragen.


Zitting Bekkenfysiotherapie


€45,00

Intake & onderzoek na verwijzing


€47,50

Intake & onderzoek na screening


€30,00

Toeslag voor uitbehandeling


€11,75

Bovenstaande tarieven gelden alleen wanneer je géén aanvullende of een te beperkte aanvullende verzekering heeft afgesloten.

Wanneer afspraken minimaal 24 uur van tevoren telefonisch zijn afgemeld, worden deze niet in rekening gebracht. Bij het niet of niet tijdig afmelden wordt het tarief van een niet nagekomen afspraak in rekening gebracht.