ZwangerFit / MamaFit

Momenteel wordt er  geen ZwangerFit / MamaFit aangeboden in verband met zwangerschapsverlof. Inschrijven vanaf 1 september 2019 is geen probleem!

ZwangerFit / MamaFit is een actieve, eigentijdse vorm van zwangerschapsbegeleiding met een preventief karakter voor de zwangere en pas bevallen vrouw afgestemd op je eigen niveau. De cursus wordt alleen gegeven door bekkenfysiotherapeuten of fysiotherapeuten die de erkende opleiding tot ZwangerFit trainer / coach hebben gevolgd.

Een gezonde leefstijl met daarin verantwoord sporten heeft tijdens de zwangerschap en in het eerste jaar na de bevalling veel voordelen. Klachten en vermoeidheid kunnen worden voorkomen of verminderen, je voelt je fitter en je herstel na de bevalling is vaak sneller en beter. Dat komt jou, je baby en je hele gezin alleen maar ten goede. Je hoeft niet per se sportief te zijn om te kunnen deelnemen.


ZWANGERFIT

Deelname is mogelijk vanaf 12 weken zwangerschap. Je kan op elk moment instromen, dus je begint wanneer jij wilt!

ZwangerFit is bedoeld voor elke zwangere vrouw die zich op een gezellige, sportieve en verantwoorde manier wil voorbereiden op de bevalling.

In de lessen zal het accent liggen op het behoud van conditie, kracht, stabiliteit en coördinatie.

Naast de actieve lessen worden er vier coachingslessen verzorgd. Deze bestaan uit:

  • Bekken & bekkenbodem tijdens de zwangerschap

  • Start van de bevalling en ademhaling

  • Tweede fase van de bevalling en kraamperiode

  • Partnerles; de rol van de partner staat centraal.

MAMAFIT

Je kunt 4 tot 6 weken na de bevalling starten met de cursus MamaFit. Dit geldt ook wanneer je tijdens je zwangerschap de cursus ZwangerFit niet hebt gevolgd. MamaFit is bedoeld voor alle moeders en kan gevolgd worden tot ver na de geboorte van de baby!

In de lessen zal het accent liggen op het verbeteren van conditie, kracht, stabiliteit en coördinatie met een verantwoorde opbouw richting het eventuele sporten daarna!


LESTIJDEN & LOCATIE

Maandag: 19:00 - 20:00

Maandag: 20:15 - 21:15

Elke 2e maandag van de maand is er een coachingsles van 19:45 - 20:30. De eerste ZwangerFit les is dan van 18:45 - 19:45 en de tweede les van 20:30 - 21:30.

Zwangere en pas bevallen vrouwen trainen samen.

De lessen worden gegeven in de oefenzaal van Fysiotherapie Zevenhuizen & Zuidbroek in Gezondheidscentrum het Kristal. Er is voldoende parkeergelegenheid op locatie.

Inschrijfkosten


€15,00

Totaalpakket

10 actieve lessen & 4 theorielessen

€135,00*

10 Rittenkaart


€100,00*

5 Rittenkaart

Te gebruiken vanaf 32 weken zwangerschap

€50,00**

Proefles / losse theorieles


€12,00

4 Theorielessen


€42,50

ZwangerFit is een erkende zwangerschapscursus en wordt door veel zorgverzekeraars (deels) vergoed.

* Rittenkaart is 12 weken geldig vanaf de startdatum

** Rittenkaart is 7 weken geldig vanaf de startdatum